Ga naar de inhoud
Bedrijven

Binnenkijken in de nieuwe Hudson's Bay

Er is lang op gewacht, maar morgen gaat de eerste Hudson's Bay in ons land open. Wij kregen alvast een kijkje achter de schermen in de Amsterdamse vestiging aan het Rokin.

Binnenkijken in de Hudson's Bay

01:56

Het Canadese bedrijf opent in de maand september 10 winkels in ons land en in november twee Saks OFF 5TH winkels in Amsterdam en Rotterdam. Dat zijn de outletwinkels van het bedrijf. De rest van de in totaal 20 winkels gaan uiterlijk in 2019 open.

In de winkels worden onder meer de (kleding-)merken HUGO, Armani, Hilviger, Chanel, Vedder & Vedder, Beats by Dr. Dre en Samsonite verkocht. De restaurants in de warenhuizen worden geëxploiteerd door La Place, dat na het faillissement van V&D werd overgenomen door Jumbo.

'Je moet blijven investeren'

Hudson's Bay ligt al enige maanden onder vuur van een activistische aandeelhouder, die het niet eens is met de uitbreidingsplannen in Europa. "Niet investeren is een grotere vergissing dan investeren. Als je niet investeert, dan krijg je waar we het eerder over hebben gehad", refereert topman Jerry Storch aan het faillissement van V&D. "Uitgewoonde winkels, een slechte klantervaring en geen enkele reden om er naartoe te gaan. Je moet blijven investeren, daar komt je succes vandaan."

De meest van de Hudson's Bay' komen in panden waar tot het faillissement van de roemruchte warenhuisketen V&D's gevestigd waren. In een eerder interview met RTL Z benadrukte zijn collega Richard Baker dat zijn bedrijf wel succesvol gaat zijn, ondanks de malaise in de retail. "Wij zijn een heel ander type winkel dan de V&D", aldus Baker.