Bedrijven

Zalando verhoogt winstverwachting na 'zeer sterk' kwartaal

19 juli 2016 09:30 Aangepast: 30 juli 2017 22:00
Het distributiecentrum van Zalando in de Duitse plaats Erfurt. Beeld © AFP (Archieffoto)

Een schreeuw van geluk vanuit Berlijn: Europa's grootste webwinkel voor kleding en schoenen, Zalando, heeft zo'n goed kwartaal achter de rug, dat ze hun winst - en omzetverwachting voor de rest van het jaar fors opschroeven.

Zalando rekent voor heel 2016 nu op een omzetgroei die aan de bovenkant ligt van de eerder afgegeven bandbreedte van 20 tot 25 procent. Daarbij zal de winstmarge stijgen naar 4 tot 5,5 procent, waar eerder van 3 tot 4,5 procent werd uitgegaan.

De internetwinkel, die de definitieve resultaten over het tweede kwartaal 11 augustus publiceert, rekent voor die periode op een omzet van 909 miljoen tot 924 miljoen euro. Een jaar terug werd nog voor 733 miljoen euro aan opbrengsten in de boeken gezet. Het aangepaste bedrijfsresultaat (ebit) zal uitkomen tussen 68 miljoen en 88 miljoen euro. Dit was een jaar eerder nog 30 miljoen euro.

Investeringen in marketing

Zalando sprak zelf over een 'zeer sterk' kwartaal. "Wij hebben onze ambities waargemaakt, waarbij onze winstgevendheid aanzienlijk is verhoogd", aldus bestuurder Rubin Ritter. Hij zei dat Zalando zal blijven investeren in het productaanbod en verbetering van zijn dienstverlening. 

Al die investeringen in reclame en technologie drukten de winst in het eerste kwartaal van dit jaar wel fors, die kelderde toen van bijna 25 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2015 naar 4,6 in de eerste drie maanden van dit jaar. 

Meer op rtlz.nl:
Flink meer winst voor Zalando

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore