Bedrijven

'Spotify ziet af van overname Soundcloud'

09 december 2016 09:54 Aangepast: 29 juli 2017 13:00
Beeld © ANP

Nadat Spotify eerder 'vergevorderde gesprekken' voerde met concurrent Soundcloud, ziet de muziekstreaminggigant nu af van een overname. Spotify zou zich liever willen richten op de aankomende beursgang.

Dat schrijft althans de Financial Times op basis van anonieme bronnen. Dat is hetzelfde medium dat in september van dit jaar nog berichtte dat de deal bijna rond was

Spotify en Soundcloud verschillen enorm qua aanbod. Op Spotify vind je vooral albums en singles, Soundcloud wordt gebruikt voor mixtapes en remixes die geen deel uitmaken van een album. Vooral hiphopartiesten (vanwege hun mixtapes) en dj's (vanwege hun remixes) gebruiken Soundcloud.

Beursgang

Als Spotify Soundcloud zou overnemen, betekent dat flink wat extra werk voor eerstgenoemde. Er moeten allerlei aparte licentiedeals worden gesloten met rechthebbenden om de koop überhaupt mogelijk te maken, zo schrijft de Financial Times. Dat zou Spotify te veel afleiden van hun volgende grote stap: de beursgang. 

Aan het begin van dit jaar haalde Spotify een miljard dollar aan financiering op. Dat bedrag is een lening die kan worden omgezet in aandelen, waarmee het vrijwel zeker is dat de muziekstreamingdienst naar de beurs gaat. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore