Bedrijven

AH To Go wil snelweg veroveren

06 september 2016 12:28 Aangepast: 30 juli 2017 11:30

Albert Heijn opent vandaag de eerste test-AH To Go bij een pompstation. Daar worden de 'normale' artikelen bij een pomp verkocht, als olie, koelvloeistof en een snelle hap, maar ook kleine boodschappen.

De AH To Go’s zijn geen echte Albert Heijn winkels, maar je kunt er wel meer kopen dan in een gewone pomp-winkel. Albert Heijn opent als test zes van deze winkels.

Vergeet de koffie broodjes kaas van het tankstation. Vanaf nu kun je ook terecht bij een AH to go. Albert Heijn opent vandaag de eerste vestiging langs de A20 bij Nieuwerkerk aan de IJssel.

Albert Heijn deed al eerder poging

Opmerkelijk is dat Albert Heijn het al eerder probeerde. Zo waren er eerder al kleine Albert Heijns bij benzinestations van Shell en Esso. Daarnaast was er tussen 2012 en 2014 een To Go langs de snelweg, maar toen was dat bij een AutoGrill/ AC Restaurant bij Meerkerk, langs de A27. Maar die vestiging sloot wegens een te lage omzet.

Toch denken ze bij Albert Heijn dat consumenten graag een gezond alternatief willen voor het broodje bal. Volgens de supermarktketen zat de eerdere AH To Go Albert Heijn bij horeca, terwijl de nieuwe bij een benzinestation ligt. Verder lag de AH To Go van een paar jaar geleden verder van de snelweg af, terwijl ze nu aan de snelweg zitten.

De winkel is nu ook veel zichtbaarder, zo is er ook duidelijk bord aanwezig. Dat ontbrak in Meerkerk.

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van