Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Bedrijven

'Angst voor onrust over bonus Verhagen nekte overname PostNL'

17 december 2016 08:58 Aangepast: 29 juli 2017 11:00
Het aandelenpakket van PostNL-topvrouw Herna Verhagen is 2 miljoen waard Beeld © ANP

De overname van PostNL door het Belgische Post is niet doorgegaan vanwege de vrees voor maatschappelijke onrust wanneer de Nederlandse topvrouw Herna Verhagen een miljoenenbonus mee zou krijgen.

Dat schrijft althans de Belgische zakenkrant De Tijd, die een reconstructie van de gang van zaken maakte.

Mocht de overname slagen, dan zou Verhagen een bonus van 3 miljoen euro ontvangen en financieel directeur Jan Bos 2,3 miljoen euro. De raad van commissarissen van PostNL was bang dat de hoogte van deze bedragen voor onrust bij de werknemers en imagoschade bij het grote publiek zou zorgen.

Verhagen nam initiatief

Uit de constructie blijkt ook dat Verhagen zelf het initiatief nam voor de overnamebesprekingen met Bpost. Zij deed dat in het voorjaar van 2014 op een conferentie in het Zwitserse Luzern.

"De conclusie dat de overname daardoor niet doorging, laten we aan De Tijd over. Verder willen we niet reageren'', zei een woordvoerster van PostNL zaterdagochtend tegen persbureau ANP. 

Later benadrukte de woordvoerster na overleg nog een keer dat het bericht van De Tijd niet klopt. "Het is niet waar. Het heeft geen rol gespeeld.''

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore