Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Bedrijven

RNF Holding brengt modemerk Mexx weer in Nederlandse handen

16 augustus 2017 18:26 Aangepast: 13 november 2017 13:20
Beeld © getty images

Het Nederlandse Modemerk Mexx is weer terug op eigen bodem gezet door de Nederlandse RNF Holding. RNF kocht de merkrechten van Mexx over van het Turkse Eroğlu Holding.

Het in Drunen gevestigde RNF Holding, met een omzet van honderd miljoen euro per jaar, beschikt over merken als Ferro Footwear en Umbro. Met de overname kocht RNF alleen de merkrechten van Mexx over, inclusief die van Mexx-parfum.

De honderden winkels waar Mexx-producten ​wereldwijd worden verkocht zijn onder andere van franchisers en shop-in-shops. RNF werkt nu een strategie uit om te beslissen met welke partners het bedrijf in de toekomst wil samenwerken.

In oktober wordt er meer bekend gemaakt, zegt een woordvoerder namens RNF. Over de overnamebedrag doet ze geen uitspraken.

Eroğlu gaat zich meer richten op zijn kern-merken Colin's en Loft.

Jaren zeventig

RNF is trots op Mexx omdat het een merk is ‘met een verhaal’, aldus de woordvoerder. Het kleding-, schoenen en accessoiremerk voor mannen, vrouwen en kinderen werd in de jaren zeventig opgericht in Nederland en is nog altijd gevestigd in Amsterdam.

De naam MEXX is afgeleid van de twee merken die ontwerper Rattan Chadha en zakenpartner Adu Advaney samenvoegden. Dat was het mannenmerk Moustache en het vrouwenmerk Emanuelle. De ‘XX’ staat voor twee kussen. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van