Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Bedrijven

Schooladministrator Vizyr op de fles

07 maart 2017 18:08 Aangepast: 07 maart 2017 18:14
Beeld © ANP

Schooladministratiebedrijf Vizyr is failliet. Het bedrijf verzorgt de financiële en salarisadministratie voor 400 scholen met 8000 werknemers.

Vizyr kwam in de problemen doordat veel scholen die werkzaamheden zelf gingen uitvoeren. Directe aanleiding van het faillissement was de opzegging van het contract door een grote klant in Rotterdam en omstreken. Het bedrijf stapte naar de rechter om die opzegging aan te vechten. Hoewel het hoger beroep in die zaak nog loopt, moest Vizyr vorige week uitstel van betaling aanvragen.

Volgens curator Cristian Slegers kan Vizyr ondanks het bankroet in maart nog de werkzaamheden uitvoeren. De curator werkt na het faillissement verder aan een mogelijke doorstart. Daarmee wil hij zoveel mogelijk werkgelegenheid behouden, en de dienstverlening aan de scholen voortzetten.

Bij de vestigingen in Heerlen, Rotterdam en Alkmaar van Vizyr werken 100 mensen. Het grotere aantal scholen en werknemers waarvoor het bedrijf volgens het jaarverslag 2014 de administratie zou verzorgen, zijn volgens een woordvoerster onjuist.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van