Ga naar de inhoud
Bedrijven

Blokker bouwt winkels om tot Big Bazar, keten die te koop staat

Beeld © Archieffoto ANP

Winkelconcern Blokker Holding breidt zijn winkelketen Big Bazar uit. De budgetketen die door Blokker in de verkoop is gezet, opent dit jaar in totaal 25 nieuwe vestigingen. Een deel daarvan komt in panden waar nu nog een Blokker of Marskramer zit.

Deze zomer worden er nog vier Marskramervestigingen omgebouwd, later dit jaar volgen verbouwingen in vijf Blokkers. Verder komen er enkele Big Bazars in panden van andere winkelketens die failliet zijn of in financiële problemen verkeren. 

Zo opent Blokker een Big Bazar in Hoorn in een pand waar een winkel van modeketen Vögele zat en in Hellevoetsluit komt er een Big Bazar in een pand van de failliete warenhuisketen V&D. In Delft heeft Blokker een pand bemachtigd waar een Kijkshop zat. Verder worden zes bestaande Big Bazar-vestigingen verplaatst naar grotere 'XL-locaties'.

Investeren om te verkopen

Blokker Holding kondigde in mei aan de winkelketens Intertoys, Maxi Toys, Xenos, Leen Bakker en Big Bazar in de etalage te zetten. Het concern houdt zoals eerder aangegeven wel vast aan zijn groeiplannen voor Big Bazar, dat nu circa 120 vestigingen telt.

Leen Bakker is inmiddels verkocht aan investeringsmaatschappij Gilde Equity Management, dat ook al woningdiscounter Kwantum heeft. 

Reorganiseren kost geld

Het moderniseren van de winkels van het Blokkerconcern drukte het bedrijf vorig jaar diep in de rode cijfers. Vorig jaar werd een nettoverlies van 180 miljoen euro geleden