Bedrijven

Winkels Blokker naar discounter Op=Op

14 juli 2017 20:29 Aangepast: 12 november 2018 08:36
Een Blokkerwinkel in de vernieuwde huisstijl. Beeld © ANP

De geplaagde winkelketen Blokker doet meer dan dertig van zijn filialen over aan discounter in drogisterijproducten Op=Op Voordeelshop.

De eerste van deze filialen moeten begin oktober opengaan. De laatste van de panden moet voor het einde van het jaar zijn omgebouwd.

Op=Op verwacht voor ieder van de in totaal 31 winkel die het overneemt circa twee weken tijd nodig te hebben voor de verbouwing. Met de ruim dertig extra winkels telt de specialist op het gebied van verzorgings-, huishoud- en gezondheidsartikelen 161 filialen. Op=Op hoopt door te kunnen groeien naar driehonderd winkels.

Reorganiseren

Blokker, dat in financieel zwaar weer zit, kondigde recent al een forse inkrimping aan die het tij bij het bedrijf moet keren. Het maakte bekend tweehonderd winkels te sluiten. Ook besloot het ketens als Intertoys, Xenos en Big Bazar te verkopen. De reorganisatie drukte het winkelbedrijf vorig jaar diep in de rode cijfers, de Blokker Holding leed een verlies van 180 miljoen euro. 

Gisteren maakte Blokker nog wel bekend in Big Bazar te investeren, het opent 25 nieuwe vestigingen in de komende maanden. Een deel daarvan komt overigens in panden waar nu nog Blokker- of Marskramerfilialen in zitten

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van