Ga naar de inhoud
Bedrijven

Uber-CEO zegt sorry na klachten over seksuele intimidatie

Beeld © Getty Images

Uber-CEO Travis Kalanick heeft zijn verontschuldigingen aangeboden nadat een ex-medewerkster schreef over seksuele intimidatie.

De blogpost van software-ontwikkelaar Susan J. Fowler afgelopen weekend over haar ervaringen bij Uber zijn ingeslagen als een bom. Fowler, die een jaar voor Uber werkte, schreef over seksuele intimidatie door haar manager. Nadat ze daarover had geklaagd, nam de HR-afdeling haar manager in bescherming in plaats van maatregelen te nemen.

Gelet op de bedrijfscultuur mag die gang van zaken niet verbazen, zo blijkt uit een artikel in The New York Times. De krant sprak met meer dan dertig (voormalige) werknemers van de taxidienst en stelt dat de ervaringen van Fowler geen incident zijn. Zo verhaalt The New York Times onder meer van een Uber-manager die vrouwelijke medewerkers bij de borsten greep. Ook homofobe opmerkingen en dreigementen met geweld komen voor.

Tranen

Afgelopen week werd al aangekondigd dat het bedrijf een spoedonderzoek is gestart. En tijdens een bijeenkomst voor Uber-medewerkers besloot CEO Travis Kalanick het boetekleed aan te trekken. Kalanick, die volgens aanwezigen af en toe tranen in zijn ogen had, bood zijn verontschuldigingen aan voor de tekortschietende diversiteit binnen het bedrijf. Ook erkende hij dat hij onvoldoende had gedaan met de klachten van werknemers.

Kalanick doet niet alleen een handreiking aan de werknemers van het bedrijf. Ook boze klanten die de Uber-app vanwege de blogpost willen verwijderen, krijgen een melding waarin wordt ingegaan op de blogpost van Susan Fowler.

Uber heeft inmiddels de voormalige Amerikaanse minister van Justitie Eric Holder gevraagd om onderzoek te doen naar de klachten van Fowler en de bedrijfscultuur van de taxidienst.

Bron: Bright.nl