Bedrijven

Prijzenruzie opgelost: Tesco verkoopt weer Unilever-producten

13 oktober 2016 20:14 Aangepast: 30 juli 2017 03:00
Het veelverkochte broodbeleg Marmite en andere Unilever-producten waren slecht verkrijgbaar. Beeld © EPA

Het conflict tussen Unilever en de Britse supermarktketen Tesco over prijsverhogingen na brexit is opgelost. De producten van het Brits-Nederlandse concern zijn weer verkrijgbaar bij Tesco.

Producten als Knorr, Bertolli en de in Groot-Brittannië populaire Marmite-spread lagen nauwelijks nog in de schappen bij een aantal Britse supermarkten. Ook waren ze tijdelijk niet verkrijgbaar in de webshop van Tesco.

Een woordvoerder van het concern bevestigt dat het probleem met de bevoorrading inmiddels uit de wereld is, zonder verdere details te geven.

Val pond compenseren

De oorzak was een ruzie tussen het supermarktbedrijf en zijn toeleverancier over de inkoopprijzen. Unilever vraagt hogere prijzen dan voorheen, als compensatie voor de waardedaling van het pond sinds de Britse keuze om de EU te verlaten. Volgens The Guardian ging het om prijsverhogingen tot wel 10 procent - om de koersdaling te compenseren.

Eerder vandaag sprak financieel directeur van het Unilever, Graeme Pitkethly, zijn vertrouwen uit in een snelle oplossing. Hij benadrukte wel dat Unilever minder dan 5 procent van zijn totale omzet in Groot-Brittannië haalt.

Meer op rtlz.nl:

Britse supermarkt weigert Unilever-producten

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore