Ga naar de inhoud
Bedrijven

Nog meer drama bij Uber: tweede man stopt na half jaar

Beeld © Getty Images

Het waren 6 fantastische maanden. Of eigenlijk toch niet zo fantastisch. De tweede man van Uber, Jeff Jones, stopt vrij abrupt met zijn functie na nogal wat akkefietjes en lijken uit de kast.

Jones' positie stond al enige tijd onder druk door een reeks schandalen. Zo wordt hij beschuldigd van seksuele intimidatie. Ook zou de werksfeer bij Uber zijn verziekt omdat Jones niet door een deur kan met Uber-topman Travis Kalanick.

Dat het al langere tijd niet boterde tussen Kalanick en Jones werd recent nog duidelijk. Kalanick moest eerder diep door het stof toen een video werd gepubliceerd waarin hij openlijk een Uber-chauffeur uitschold.

Mes in de rug

Hij bood later excuses aan en beloofde hulp te zoeken, maar zei daarbij ook dat hij op zoek zou gaan naar een algemeen directeur. Dat plan werd volgens bronnen bij Uber als het mes in de rug van Jones gezien, omdat hij juist als tweede man van Uber was binnengehaald, schrijft Bloomberg.

In een bericht aan het Uber-personeel verklaarde Kalanick dat Jones geen toekomst ziet voor hemzelf binnen het bedrijf. Jones zelf zegt tegen techsite Recode: "Het is nu duidelijk dat de visie en benadering van leiderschap die in mijn carrière leidend zijn geweest niet overeenkomen met wat ik zag en heb ervaren bij Uber."

Meer lijken uit de kast

Het gaat sowieso niet zo lekker bij Uber. Het bedrijf werd beschuldigd van diefstal van bedrijfsgeheimen en er stapte een andere topman op vanwege het verzwijgen van een onderzoek naar ongewenste seksuele intimiteiten.

Bron: RTL Z / ANP