Ga naar de inhoud
Bedrijven

Warenhuis Hudson's Bay zoekt 2500 werknemers in Nederland

Het toekomstig filiaal aan het Rokin in Amsterdam. Beeld © ANP

Wie van 'lekkere koffie' houdt, wil werken met 'te gekke collega's' en uitzicht wil hebben 'op een internationale carrière' kan nu solliciteren bij de warenhuisketen. Voor de twintig winkels die Hudon's Bay zal openen in Nederland zijn in totaal 2500 mensen nodig.

De eerste vacatures staan op de speciale wervingssite van het van oorsprong Canadese bedrijf. Er worden inkopers gezocht voor de accessoires, een evenementenorganisator, IT-helpdesk specialisten en een human resources-manager (een chef personeel en organisatie). 

Extra glimlach

Het bedrijf verkoopt zich als 'de spannendste winkelbestemming voor mode, beauty en interieurartikelen' en wil vooral enthousiast overkomen. Zo worden 'grote en kleine successen altijd gevierd' en 'doen wij onze uiterste best voor die extra glimlach' (bij klanten). 

Hudson's Bay's Company zal deels de panden opvullen waar voorheen V&D zat. Het assortiment zal echter luxer worden, maar niet zo luxe als dat bij de Bijenkorf. Het bedrijf is één van de oudste ter wereld en werd opgericht in 1670 als handelsmaatschappij. De omzet van alle 460 warenhuizen bedraagt 8 miljard euro per jaar.

'Uitdagende omstandigheden'

De warenhuisketen is actief in vier landen en opereert onder diverse namen, zoals Saks Fift Avenue in de Verenigde Staten en Galeria Kaufhof in Duitsland. De afgelopen drie kwartalen leed het bedrijf verlies en het spreekt dan ook van 'uitdagende omstandigheden'. 

Winkelmedewerkers die willen solliciteren moeten nog even wachten tot het voorjaar. Dan zijn 'servicegerichte mensen' nodig, die 'passen bij het merk Hudson's Bay'.