Bedrijven

Aegon trekt miljard uit om Nederlandse buffer te versterken

10 augustus 2017 07:50
Beeld © ANP

Aegon grijpt stevig in om zijn buffers te versterken. Er wordt door het verzekeringsconcern 1 miljard euro kapitaal beschikbaar gesteld aan Aegon Nederland. Dat werd donderdag gemeld bij de publicatie van de tweedekwartaalcijfers.

Door de maatregel verbetert de belangrijke kapitaalratio van Aegon Nederland naar verwachting van 144 procent naar circa 175 procent. Ook de onlangs aangekondigde verkoop van Unirobe Meeùs Groep (UMG) en verbeteringen van het risicoprofiel dragen hieraan bij.

Half miljard winst

Aegon wist afgelopen kwartaal te profiteren van de positieve ontwikkeling van de financiële markten en de effecten van doorgevoerde kostenbesparingen. Het onderliggend resultaat kwam 23 procent hoger uit dan een jaar eerder, op 535 miljoen euro. Onder de streep hield Aegon 529 miljoen euro over, waar een jaar eerder nog een verlies van 385 miljoen euro in de boeken ging.

Topman Alex Wynaendts spreekt van sterke resultaten. "Het is goed om te zien dat de managementmaatregelen het gewenste effect hebben, in het bijzonder de verbetering van de winstgevendheid van ons bedrijf in de VS."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van