Bedrijven

Amsterdamse startup 3D Hubs krijgt flinke investering: 7 miljoen

02 augustus 2016 12:17 Aangepast: 30 juli 2017 19:00

De Nederlandse startup 3D Hubs, dat ook wel de 'Airbnb voor 3D-printen' wordt genoemd, heeft met een nieuwe investeringsronde 7 miljoen dollar opgehaald.

Dat bevestigt het Amsterdamse bedrijf tegen TechCrunch. 3D Hubs maakt het mogelijk om een ontwerp te laten 3D-printen bij bedrijven of consumenten met een 3D-printer.

Architecten kunnen bijvoorbeeld in de buurt een schaalmodel laten maken van een nieuw gebouw, en het model laten 3D-printen bij een printer bij hen in de buurt.

1000 prints per dag

De nieuwe investeringsronde werd geleid door investeringsmaatschappij EQT Ventures met hulp van vorige investeerder Balderton Capital. De investering wordt onder andere gebruikt om het platform meer te richten op professionele gebruikers. In de afgelopen jaren haalden oprichters Bram de Zwart en Brian Garret al 4,5 miljoen euro op. 

Inmiddels zijn er 5000 3D-printers op het netwerk van 3D Hubs aangesloten en elke maand worden er zo'n 40.000 prints afgehandeld. De prijs is afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal en de grootte. Een modelletje van een huis van 15 bij 15 centimeter kost gemiddeld 60 euro. Op elke bestelling verdient 3D Hubs: ze vragen een commissie van 12,5 procent.

Lees ook het verhaal over 3D Hubs in Bright Ideas

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore