Bedrijven

John de Mol staakt voorlopig overnamepoging TMG

09 augustus 2017 20:51 Aangepast: 13 november 2017 07:33
Beeld © ANP

John de Mols Talpa stopt voorlopig met haar pogingen om TMG over te nemen. Wel houdt het haar strategische belang van 29,16 procent in het mediabedrijf.

De overnamestrijd rondom het moederbedrijf van onder andere Telegraaf en GeenStijl leek al lang en breed beslecht, in het voordeel van het Vlaamse Mediahuis. Toch liet Talpa begin juni op een aandeelhoudersvergadering van TMG nog weten zijn overnamepoging niet te staken.

De Mol bleef zijn bod van 6,50 per aandeel handhaven, 50 eurocent meer dan het Mediahuis. Ondanks dat TMG ervoor koos om in zee te gaan met de Belgen. 

Verstrijkingstermijn

De mediamiljardair handhaafde zijn bod met als voorwaarde dat meer dan 50 procent van de aandelen verkocht zou moeten worden. Eind van de middag verstreek de aanmeldingstermijn en bleek slechts 1,3 procent van de aandelen (iets meer dan 607 duizend aandelen) te zijn aangemeld voor verkoop.

Daarmee komt Talpa bij lange na niet uit op de gehoopte meer dan 50 procent, en vervalt dus het bod.

De Mol bezit op dit moment nog altijd 29,16 procent van TMG en laat weten dat aan te houden. Samen met de Nederlandse familie Van Puijenbroek had het Vlaamse Mediahuis al 60 procent van de aandelen. Van de familie van Puijenbroek was al bekend dat ze niet van de aandelen af wilde. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van