Bedrijven

Joop Wijn verruilt ABN Amro voor Adyen

11 januari 2017 13:57 Aangepast: 29 juli 2017 06:00
Joop Wijn (r) met Jeanine van den Ende Beeld © ANP

ABN Amro-bestuurder Joop Wijn stapt over van 'oldfin' naar fintech. Hij gaat aan de slag bij de enige Nederlandse Unicorn: Adyen.

Beurscommentator Bart Reijnen noemt het een 'opmerkelijke overstap'. Wijn, die in een vorig leven ook nog staatssecretaris van Financiën is geweest, gaat zijn bankierskennis nu inzetten voor de fintechtrots van Nederland. Adyen levert dienstverlening voor online betalingen. Je hebt het zelf misschien niet door, maar als je een bestelling doet via een webshop, is de kans groot dat dat mogelijk wordt gemaakt door Adyen. 

Waar het bij ABN Amro de laatste tijd alles behalve crescendo gaat, groeit Adyen juist als kool. Vorig jaar steeg de omzet met 100 procent tot 350 miljoen dollar. En de verwachting is dat die groei in hetzelfde tempo doorzet.

Adyen verwerkt per jaar 50 miljard dollar aan transacties en heeft een geschatte waarde van 2,3 miljard. Toch is het bedrijf nog niet beursgenoteerd, en dat zit er waarschijnlijk voorlopig ook nog niet in. De unicorn heeft nog 250 miljoen dollar op de plank liggen om uit te geven: geld ophalen met een beursgang is dus nog niet nodig.

Thumbnail

 

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore