Bedrijven

Op vakantie? PostNL checkt je koffer in op Schiphol

16 maart 2017 17:42 Aangepast: 28 juli 2017 14:30
Beeld © ANP

PostNL doet een proef waarbij het koffers van vakantiegangers niet alleen naar Schiphol brengt, maar ze zelfs voor je incheckt. Je hoeft dus niet zelf met je koffers te sjouwen en alleen nog maar zelf op te komen dagen.

Er worden regelmatig flinke wachtrijen verwacht op Schiphol. Niet alleen tijdens de zomervakantie, maar bijvoorbeeld ook in de meivakantie. Maar als het aan PostNL ligt hoef je op de luchthaven niet meer te wachten om je bagage te kunnen inchecken. Het bedrijf komt je koffers bij je thuis ophalen, sealt ze daar en checkt ze vervolgens op Schiphol voor je in.

Goedkoop is het niet: je betaalt 20 euro voor één koffer, 30 euro voor twee koffers, 40 euro voor drie koffers en 50 euro voor vier koffers. Neem je nog meer mee, dan komt er 10 euro bij voor elk extra stuk bagage.

Het gaat om een proef op kleine schaal die duurt tot na de zomer, en alleen beschikbaar is voor reizigers die met Corendon vliegen. Het gaat alleen om vluchten naar Tenerife. Verder geldt het alleen als je in Amsterdam of Rotterdam woont en als je vanaf Schiphol vliegt.

Straks voor Rotterdam, Eindhoven en Maastricht

Maar er is hoop voor meer reizigers, want gedurende de proef gaat de service ook gelden als je vliegt vanaf Rotterdam/The Hague, Eindhoven of Maastricht. Volgens een woordvoerder van PostNL hangt het af van de luchtvaartmaatschappijen (zij moeten de service gaan opnemen op hun website) en de afhandelaars van de bagage of de proef uitgebreid wordt naar andere maatschappijen of inwoners van andere plaatsen.

Het zou kunnen dat als andere luchtvaartmaatschappijen de service ook gaan aanbieden, de een koffers accepteert van klanten uit het hele land en de ander uit bijvoorbeeld alleen de randstad. Of er op dit moment wordt gesproken met andere luchtvaartmaatschappijen wil PostNL niet zeggen.

Standaard bagageservice

PostNL heeft nog een andere proef lopen, die geldt voor veel meer Nederlanders. Je kunt namelijk je bagage door PostNL naar Schiphol laten brengen, zodat je er niet zelf mee hoeft te sjouwen of mee in de trein hoeft. Het maakt hierbij niet uit met welke maatschappij je vliegt, want je moet je koffers op Schiphol ergens ophalen en ze vervolgens zelf inchecken.

Dit geldt voor inwoners van de randstad. De proef zal worden uitgebreid naar Rotterdam, Eindhoven en Maastricht. Het maakt daarbij niet uit hoe ver je koffers vervoerd moeten worden, want de kosten zijn in deze proef gelijk: 17,50 euro voor de eerste koffer, 25 voor twee, 32,50 voor drie en 40 voor vier koffers. Je betaalt wel meer als je meer bagage hebt.

Terug wel zelf sjouwen

PostNL zegt voor de proef niet een bepaald aantal koffers of klanten in gedachten te hebben om te kunnen bepalen of de proef is geslaagd of niet. Voorlopig wordt alleen je bagage naar de luchthaven toe vervoerd. Als je terugkomt moet je nog zelf je koffers meenemen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore