Ga naar de inhoud
Bedrijven

Financieel topman GrandVision casht 3 miljoen met verkoop aandelen

Beeld © ANP

Paulo de Castro, de chief financial officer (CFO) van GrandVision heeft een groot deel van zijn aandelen in de beursgenoteerde brillengigant verkocht. Dat leverde hem ruim 3 miljoen euro op.

De Portugees - volledige naam Paulo Jorge de Castro Fernandes - werkte twintig jaar voor Unilever. In 2012 werd hij CFO van GrandVision, toen nog volledig in handen van investeringsmaatschappij HAL Investments, van de Rotterdamse ondernemersfamilie Van der Vorm.

Twee jaar geleden bracht HAL het bedrijf, met 6500 brillenwinkels en een omzet van 3,3 miljard euro, naar de beurs. Daarmee konden ook de bestuurders hun aandelen op de beurs verhandelen. Het belang van topman Theo Kiesselbach werd door de beursgang 20 miljoen euro waard. Het belang van De Castro werd gewaardeerd op 5 miljoen.

Omgezet in cash

De Castro verzilverde bij de beursgang echter geen aandelen. Maar uit het register van beurswaakhond AFM blijkt dat hij deze maand een groot deel van zijn aandelen heeft omgezet in cash. Op 20 februari verkocht hij 138.106 aandelen tegen een koers van 22,75 euro. Het pakket leverde daarmee bijna 3.142.000 euro op.

De Castro heeft nog 125.510 aandelen over, en een pakketje van 10.580 voorwaardelijke bonusaandelen.