Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Bedrijven

Tesla roept 53.000 auto's terug wegens problemen met de handrem

20 april 2017 19:16 Aangepast: 21 april 2017 14:42
Beeld © ANP

Problemen voor Tesla. De maker van elektrische auto's roept maar liefst 53.000 auto's van het Model S en Model X terug. Er zijn problemen met de handrem.

Dat meldt het bedrijf. De koers van Tesla daalde 1 procent toen het nieuws naar buiten kwam.

Geen meldingen

Volgens Tesla kunnen bestuurders de auto's soms niet van de handrem krijgen door een onderdeeltje dat kan afbreken. Dat zou volgens de automaker geen gevaarlijke situaties kunnen opleveren. Er zouden ook geen meldingen van het euvel zijn binnengekomen.

De terugroepactie is dan ook vrijwillig, benadrukt het bedrijf. Toch is het een flinke, temeer omdat Tesla verwacht dat minder dan 5 procent van de teruggeroepen auto's ook daadwerkelijk het zwakke onderdeeltje zou hebben. Vorig jaar bouwde de autofabrikant 'slechts' 76.000 auto's; bijna 70 procent daarvan moet dus terug naar de garage,

Ook in Nederland

Het gaat om een wereldwijde terugroepactie. Een woordvoerder van Tesla zegt niet te weten hoeveel auto's in Nederland er bij zijn betrokken. De auto's waar het om gaat zijn tussen februari en oktober vorig jaar gemaakt.

Het zou minder dan drie kwartier kosten om het probleem op te lossen. De eigenaars krijgen een email. Er wordt meteen begonnen met het verhelpen van de problemen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore