Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Bedrijven

Schreeuw van geluk voor Zalando: veel meer winst

11 augustus 2016 10:41 Aangepast: 30 juli 2017 17:00
Beeld © Zalando

De omzet en winst van webwinkel Zalando stijgen steeds verder. In het tweede kwartaal verdubbelde de nettwinst ruimschoots.

Schoenen- en kledingwinkels in onder meer Nederland hebben het de laatste tijd wel gemerkt. Klanten bestellen steeds vaker via internet. In Nederland gooide een hele reeks schoenenwinkels de handdoek in de ring. Zalando bloeit.

Er kwamen 17 procent meer klanten naar de site en ze bestelden ook nog eens vaker. Het bedrag dat ze elke keer dat ze iets bestelden besteedden nam wel licht af, van 67,40 euro vorig jaar naar 66,20 dit jaar.

Bestellen via app

Steeds meer klanten bestellen schoenen en kleding als ze in de trein zitten, of ergens staan te wachten. De app werd twee keer zo vaak gedownload en het aantal app-bestellingen steeg met 90 procent. Inmiddels komt bijna tweederde van de bezoekers binnen via de mobiele site.

Alles bij elkaar groeide In het tweede kwartaal de omzet met maar liefst een kwart, tot 916 miljoen euro. Die toename is aan de bovenkant van de eerder verwachte 20 tot 25 procent.

Veel winstgevender

Onder aan de streep houdt Zalando 50,9 miljoen euro over, een jaar eerder was dat nog 23 miljoen euro. Zalando heeft nu in een kwartaal meer winst gedraaid als vorig jaar in het eerste halfjaar. Zalando is duidelijk veel winstgevender geworden. Op elke euro die klanten bestellen verdient Zalando nu ruim 5,5 eurocent. Dat is ruim driekwart meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Onlangs gaf het concern al aan nog positiever te zijn dan eerder gedacht. Vooral de winstmarge is een stuk hoger dan verwacht. Aanvankelijk dacht Zalando dat de winstmarge 3 tot 4,5 procent zou zijn, dat is dus ruim 5,5 procent geworden.

Nieuwe distributiecentra

In Duitsland wordt een tweede distributiecentrum gebouwd en het nieuwe distributiecentrum in Italië draait inmiddels al. De kernmarkten Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland zijn goed voor het overgrote deel van het resultaat.  

Voor het hele jaar verwacht Zalando dat de omzet stijgt aan de bovenkant van de eerder verwachte 20-25 procent. De aangepaste ebit-marge (resultaat vóór aftrek van rente en belastingen) zal 4 tot 5,5 procent zijn. Dat is minder dan de 8,8 procent van het tweede halfjaar, maar over 2015 was die marge nog 3,6 procent.

Meer rtlz.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore