Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Bedrijven

Volkswagen zoekt 20.000 parkeerplekken, omdat een klepje ontbreekt

16 februari 2017 18:11 Aangepast: 28 juli 2017 21:30
Beeld © Getty

Het Tjechische bedrijf dat de klepjes voor handschoenenvakjes van Volkswagen maakt, kan door een brand niet genoeg produceren. Daardoor zit Volkswagen met 20.000 Passats die niet afgebouwd kunnen worden, en die moeten ergens blijven.

Er hoeft maar één toeleverancier niet genoeg te kunnen te kunnen aanleveren en je hebt een fiks probleem. Het Duitse Volkswagen kan er over meepraten. Het bouwt in Emden in Duitsland onder meer de Passat. Zo'n 20.000 exemplaren zijn bijna helemaal klaar, maar er ontbreekt nog één onderdeel: het klepje voor het handschoenenkastje.

Binnen 100 kilometer

Ze moeten daarom even ergens worden neergezet, maar Volkswagen heeft op zijn fabrieksterrein niet zoveel ruimte dat het 20.000 auto's kwijt kan. Daarom zoekt het naar in een straal van honderd kilometer naar parkeerruimte, vertelt een woordvoerder aan de Duitse krant Der Spiegel.

Tijdelijk komen er snel klepjes uit China, maar dat zal maar genoeg zijn voor een paar dagen productie.

Duurt nog een paar weken

In de tussentijd staan de Passats te wachten tot de leveranties weer worden hervat, maar dat kan nog wel een paar weken duren. Vanaf vandaag wordt er daarom vier dagen niet gewerkt in de VW-fabriek in Emden.

De tijd dat autoproducenten alles zelf maakten, ligt al heel ver achter ons. Onderdelen komen uit heel Europa; ook uit Nederland. Dat is maar goed ook, want sinds DAF geen personenauto's meer maakt, hebben we, afgezien van VDL Nedcar in Born, geen personenwagenindustrie meer.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore