Bedrijven

Heineken heeft Amerikaans Lagunitas nu helemaal binnen

04 mei 2017 19:41 Aangepast: 04 mei 2017 20:14
Beeld © Getty Images

Heineken is volledig eigenaar van de Amerikaanse brouwer Lagunitas Brewing Company. De bierbrouwer had sinds september 2015 al een belang van 50 procent in het bedrijf.

Het in 1993 in Californië opgerichte Lagunitas zal onder de vleugels van Heineken als zelfstandig onderdeel doorgaan. De oprichter, Tony Magee, blijft aan als topman en wordt zelfs adviseur van Heineken op het gebied van ambachtelijke streekbieren. 

De IPA (India pale ale) die het bedrijf in het assortiment heeft, is het meest verkochte biertje in zijn soort in de VS, schrijft de brouwer. Door de overname wil Heineken de export van dat biertje naar elders in de wereld versnellen.

Bekritiseerde overname

Hoeveel het bedrijf heeft betaald voor de overname is onbekend, Heineken meldt geen financiële details. Naar verluidt betaalde Heineken in 2015 een half miljard dollar voor de eerste helft aandelen. 

De overname werd destijds fel bekritiseerd door bierliefhebbers, omdat Magee zijn bedrijf met de deal overlegde aan industriële megabrouwers, waar hij in het verleden altijd fel tegen ageerde. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van