Economie

Jongeren: Schaf minimumjeugdloon af

28 mei 2015 12:27 Aangepast: 06 september 2015 16:21

Jonge werknemers én jonge werkgevers hebben met elkaar afgesproken dat het minimumjeugdloon moet worden afgeschaft. De gezamenlijke jongerenverenigingen streven naar gelijke arbeidsvoorwaarden met bijvoorbeeld evenveel vrije dagen voor jong en oud.

De jongerenorganisaties CNV Jongeren, FNV Jong, VCP Young Professionals en de jongeren van werkgeversorganisatie AWVN  hebben daarvoor een Jongerenakkoord gesloten.

ZIE OOK: Vakbond FNV kondigt acties en stakingen aan

"Jongeren komen wel tot een akkoord", wijst Michiel Hietkamp, voorzitter van CNV Jongeren naar het momenteel stroeve cao-overleg tussen de sociale partners. "Zo moeilijk is het niet om uit die loopgraven te komen en goede afspraken te maken." Jolanda Lekkerkerk van de jonge werkgevers: “We waren er binnen no-time uit, en zo gek is dat niet, werkgevers en werknemers (jong en oud) zijn immers beiden gebaat bij een moderne cao.” 

De jongeren, werknemers tot 35 jaar, balen er grondig van dat ze gisteren niet waren uitgenodigd voor een hoorzitting in de Tweede Kamer over de toekomst van de cao. Een gemiste kans vinden ze dat.

Ze pleiten bijvoorbeeld voor functiecontracten van 5 jaar. Daarna is de werknemer samen met zijn werkgever verantwoordelijk voor het bepalen van de volgende stap: intern of extern, jongeren vinden het niet zo erg om van werkgever te moeten veranderen. Ook moet het salaris onafhankelijk zijn van de leeftijd. 

Flexibele werktijden
De jongeren willen de de huidige cao's ook flink aanpassen voor de werkdagen en -tijden:

  • Elke werkende krijgt vrije dagen à la carte. De werknemer bepaalt zelf wanneer hij of zij een vrije dag of feestdag inzet.
  • Werknemers bepalen in overleg met hun werkgever hun eigen 'weekeinde'. Wanneer zij wel op deze dagen moeten werken is de werkgever verplicht een toeslag te betalen.
  • Werktijden zijn niet meer statisch. Werkgevers en werknemers beslissen in een gelijkwaardige positie over het rooster.

Loonsverlaging makkelijker
Er komt volgens de jonge werknemers en werkgevers één minimumuurloon met daarin een  pensioenpremie en arbeidsongeschiktheidsverzekering. Zo zou concurrentie door zzp'ers op arbeidsvoorwaarden tegen kunnen worden gegaan.

Wat nu niet kan volgens de huidige cao's zijn loonsverlagingen in slechte tijden. Jongeren zijn dat zat. Volgens het jongerenakkoord profiteren werknemers in goede tijden, maar in slechte tijden leveren zij salaris in zodat een noodlijdend bedrijf kan overleven.

De invloed van de jongeren is nu nog beperkt, omdat de vakbonden nu nog nadrukkelijk kijken naar de belangen van de huidige (oudere) achterban. Maar de jongeren die het Jongerenakkoord hebben getekend, zijn over het algemeen al zeer actief bij de sociale partners en zijn de bestuurders van de toekomst. 

RTL Z / Erik Rezelman
`