Economie

Bitcoin schiet omhoog na conflict tussen ontwikkelaars

22 juli 2017 11:55 Aangepast: 15 oktober 2017 11:18

Een onrustig begin van het weekend voor bitcoin. De koers van de cryptomunt schiet de afgelopen dagen weer hard omhoog naar ruim 2.800 dollar. Nog maar een fractie verwijderd van het record dat bitcoin vorige maand aantikte.

De koers van bitcoin is grillig, net als die van andere cryptomunten. Vorige week zakte bitcoin juist nog flink weg, tot onder de 2.000 dollar.

Maar net zo snel als de koers omlaag gaat, krabbelt die weer op. De bitcoinrally van deze week zorgde voor een stijging van de cryptomunt van zo’n 40 procent. 

Strijd tussen ontwikkelaars

De onrust heeft deze keer een reden. De ontwikkelaars van bitcoin zijn verwikkeld in een richtingenstrijd. Ze kunnen het maar niet eens worden over de technische inrichting van de IT-infrastructuur van de cryptomunt.

Er liggen meerdere voorstellen, waaronder een plan waarbij bitcoin zou worden opgesplitst als de ontwikkelaars het niet eens kunnen worden. Dat zou betekenen dat er twee versies van bitcoin ontstaan, op verschillende platforms. 

Splitsing

Maar de rally van deze week suggereert dat het zover niet komt. Ontwikkelaars zouden volgens nieuwssite Quartz hun steun hebben uitgesproken voor een minder radicaal plan. Daarbij zou een harde splitsing - een zogeheten ‘hard fork’ - worden vermeden. 

Om dat voor elkaar te krijgen moet meer dan 80 procent van de ontwikkelaars akkoord gaan met het voorstel.  In augustus wordt naar verwachting de knoop doorgehakt.

Meer weten? Dit is blockchain voor dummies in 2 minuten

 

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van