Top ABN Amro ziet af van loonsverhoging

ABN Amro zwicht: toch geen ton extra salarisverhoging

29 maart 2015 16:24 Aangepast: 06 september 2015 16:06
Bestuursvoorzitter Gerrit Zalm Beeld © ANP

ABN Amro draait de salarisverhoging van een ton voor het bestuur alsnog terug. Reden is de maatschappelijke onrust die is ontstaan door de salarisverhoging.

"De afgelopen week is er grote maatschappelijke verontwaardiging ontstaan over de toekenning van deze toeslag op het vaste salaris", staat in een verklaring. "Wij begrijpen en betreuren de onrust die is ontstaan. De onrust is niet goed voor onze klanten, onze medewerkers en het algemeen vertrouwen in ABN Amro."

ZIE OOK: Dijsselbloem stelt verkoop ABN Amro uit

ABN voerde de salarisverhoging door als compensatie voor het aangescherpte bonusbeleid. Het kwam de bank, die nog steeds in overheidshanden is, op veel kritiek te staan.

Minister Dijsselbloem (Financiën) stelde daarom vrijdag het besluit over de de beursgang van de bank uit. Diezelfde dag liet de raad van commissarissen weten achter de salarisverhoging te blijven staan, maar vandaag haalt de bank alsnog bakzeil.

"Echter, nu onze beloning ter discussie staat en de toekomst van ABN Amro hieronder dreigt te gaan lijden, laten wij als altijd het bank- en algemeen belang voor gaan en zien wij af van de conversie", staat in de verklaring. "Wij hopen dat de rust nu terugkeert."

RTL Nieuws
`