Economie

Datingapp Happn vangt 14 miljoen van investeerders

01 oktober 2015 16:58 Aangepast: 20 februari 2017 13:04
Iedereen die in je collage voorbij komt, ben je eerder op de dag al eens tegengekomen Beeld © Happn

Swipe Tinder maar naar links, want er is een nieuwe upcoming datingapp: het Franse Happn.

Een groep durfinvesteerders heeft 14 miljoen dollar gestoken in de app, die net als Tinder de locatie van telefoons gebruikt om dates te vinden.

Alhoewel de app van oorsprong uit Frankrijk komt, is er inmiddels ook een groeiend aantal Nederlandse gebruikers. In totaal zijn 6 miljoen mensen wereldwijd lid van Happn in 25 steden. Het volgende doel is de uitbreiding naar Azië, laat het bedrijf weten. Happn werd gelanceerd in maart 2014. Negen maanden later waren er al één miljoen gebruikers.

Hoe werkt het?
Onder andere Fabrice Grinda, oprichter OLX, heeft zijn hulp toegezegd als business angel, een investeerder die naast geld ook expertise in een start-up stopt. Zijn bedrijf beheert een wereldwijd platform om lokale advertenties te plaatsen. Ook Gil Penchina​, oprichter van Wikia.com, een soort Wikipedia voor fans, heeft geïnvesteerd.

De app gebruikt de locatie van de gebruiker als belangrijkste uitgangspunt. Iedereen die in je collage voorbij komt, ben je eerder al eens tegengekomen. De foto's worden niet, zoals in Tinder, als een slideshow gepresenteerd, maar op een fotopagina die een beetje lijkt op Pinterest.

Like
Vind je iemand leuk? Klik dan op een hartje en bij een wederzijdse match kunnen jullie praten. Wil je iemand nooit meer zien? Dan kan je het beste om een andere route van werk naar huis kiezen. Online kan je op het kruisje drukken.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van