Geld en Werk

Facebook experimenteert met nieuwe shopping functies

13 oktober 2015 14:11 Aangepast: 13 oktober 2015 14:17
Beeld © iStock

Facebook maakt een nieuwe slag om mensen makkelijker en sneller te laten winkelen via het platform. Het gaat in de VS experimenteren met een koopknop en aankopen doen binnen advertenties in de mobiele app.

Facebook begint met het testen van twee nieuwe functies. Eén daarvan is het doen van aankopen binnen advertenties in de Facebook-app, een functie die het bedrijf Canvas noemt. Als je klikt op een advertentie in je newsfeed verschijnt er een scherm met het betreffende product. In dat scherm kies je de kleur en het aantal en reken je af. In een paar klikken heb je een aankoop gedaan, zonder dat je naar de website van de winkelier hoeft te gaan. Een vloek of een zegen voor impulsieve aankopers?

De tweede functie is een 'shopping’-knop onder het favorietenmenu. Winkeliers die samenwerken met Facebook kunnen daar hun producten tonen en verkopen. Facebook lijkt hiermee het online winkelen helemaal te willen integreren in het sociale netwerk.

Direct betalen
Mark Zuckerberg en co zijn al een tijd bezig met shoppen mogelijk te maken in het platform. Vorig jaar verscheen er al een koopknop in advertenties op Facebook. Dit bleek een voorbode op hetgeen dat vannacht op Buzzfeed werd aangekondigd.

Facebook heeft bedrijven ook al de mogelijkheid gegeven om in hun Facebook-pagina een soort webshop te starten. Om een transactie te voltooien, wordt een klant niet doorgestuurd naar de pagina van het bedrijf, maar kan hij direct betalen. Ook Google introduceerde een koopknop waarmee je Google niet meer 'uit' hoeft om een aankoop te doen.

Bron: Bright.nl. Elke maandag om 22.30 uur Bright TV op RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore