Economie

Loek Winter breidt uit bij doorstart Sionsberg

05 januari 2015 16:05 Aangepast: 06 september 2015 15:43

Zorgondernemer Loek Winter slaat weer toe. Vanmiddag maakten de curatoren van De Sionsberg bekend dat het failliete ziekenhuis in Dokkum een doorstart maakt. Bij de voortzetting is ook Winters DC Groep betrokken.

In een persbericht melden curatoren Hans Silvius en Matthijs Sturms dat het ziekenhuis in afgeslankte vorm verder gaat, onder de vleugels van de Friese zorginstelling ZuidOostZorg. Die instelling exploiteert verpleeg- en verzorgtehuizen en een thuiszorgbedrijf.

Bij de doorstart wordt de Sionsberg omgevormd tot centrum voor zorg die tussen huisarts en ziekenhuis in zit. ZuidOostZorg gaat het grootste deel van deze zorg leveren. Daarnaast komt er een cardiologische polikliniek van Cardiologie Centra Nederland (CCN) en een diagnostisch centrum van DC Groep van zorgondernemer Loek Winter. Ook zal het uitgeklede ziekenhuis de al bestaande huisartsenpraktijken, huisartsenpost en apotheek huisvesten.

Zorgimperium
Met zijn betrokkenheid bij de ‘Dokkumer doorstart’ breidt zorgondernemer Loek Winter zijn activiteiten weer verder uit. De radioloog die in 1995 zijn eigen diagnostisch centrum in Amsterdam begon, bouwde vooral de afgelopen zes jaar een indrukwekkend zorgimperium op.

Onder de naam DC Groep groeide zijn Amsterdamse kliniek uit tot een nationale keten met twaalf vestigingen. Zes jaar geleden bracht Winter zijn bedrijf op een hoger plan, door met zijn MC Groep de noodlijdende IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord te kopen. De ambitie om van MC Groep een ziekenhuisketen te maken mislukte, maar de afgelopen drie jaar deed Winter weer regelmatig van zich horen op overnamegebied.

Overnames
Eind 2011 nam hij de Amsterdamse privékliniek De Lairesse over, die inmiddels is ondergebracht bij DC Groep. Begin 2012 kocht Winter delen van de failliete instelling voor geestelijke gezondheidszorg De Zonnehuizen. Een jaar later mislukte de overname van het Langeland Ziekenhuis in Zoetermeer. Maar eind 2013 wist hij wel het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam te kopen.

Daarmee is Winter inmiddels eigenaar van een zorgimperium met een gezamenlijke omzet van ruim 300 miljoen euro. Volgens de jaarverslagen over 2013 bedroeg de omzet van MC Groep 105 miljoen, DC Groep ruim 23 miljoen en De Seizoenen/Zonnehuizen bijna 43 miljoen. Het Slotervaartziekenhuis maakte nog geen cijfers over 2013 bekend, maar boekte het voorgaande jaar een omzet van 145 miljoen euro.

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`