Economie

Toezichthouder weg bij IJsselmeerziekenhuizen

24 oktober 2015 15:12 Aangepast: 24 oktober 2015 15:39
Beeld © ANP

Mede-eigenaar Dirk Brouwer van de IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord is opgestapt als toezichthouder.

Dat blijkt uit het register van de Kamer van Koophandel. Brouwer vertrok in juli, na de omvorming van het ziekenhuis van stichting tot besloten vennootschap.

Oud-zakenbankiers
In 2009 werden de kwakkelende IJsselmeerziekenhuizen overgenomen door de MC Groep van zorgondernemer Loek Winter en investeringsmaatschappij Sequoia. Dat vehikel was opgezet door oud-zakenbankiers Willem de Boer en Dirk Brouwer, afkomstig van Merrill Lynch.

Als gevolg van een conflict namen de partijen in 2013 al afstand van elkaar. Brouwer trad daarbij af als voorzitter van de raad van toezicht van de IJsselmeerziekenhuizen. Wel bleef hij gewoon toezichthouder en aandeelhouder van de zorginstelling. De Boer trok zich terug uit investeringsmaatschappij Sequoia.

Niet eeuwig
Nu blijkt Brouwer dus helemaal vertrokken als toezichthouder bij de IJsselmeerziekenhuizen. Volgens de investeerder is dat geen gevolg van teruggekeerde spanningen tussen de zakenpartners. "De relaties zijn goed. De omvorming van het ziekenhuis tot besloten vennootschap met een raad van commissarissen was gewoon een goed moment om terug te treden. Je moet niet eeuwig toezicht houden. Ik zat er al sinds 2009."

Brouwer zegt wel aandeelhouder te blijven, maar wil niet zeggen met welk belang. In de nieuwe raad van commissarissen is hij opgevolgd door Henk Slagt, in het dagelijks leven financieel directeur van het Rotterdamse Zadkine College.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`