Economie

Ballmer verdient vrijdag 1,6 miljard met Microsoft

23 oktober 2015 22:38 Aangepast: 23 oktober 2015 23:05
Beeld © AFP

Oud-topman Steve Ballmer gaat lekker het weekend in. Hij heeft 4,2 procent in Microsoft en dat pakket aandelen is vandaag door de koersstijging van 10 procent maar liefst ruim 1,6 miljard dollar meer waard geworden.

Donderdag maakt Microsoft een hoger dan verwachte winst bekend. De onderneming profiteerde van een groeiende vraag naar clouddiensten.

Vrijdag konden beleggers reageren op de cijfers en ze waren euforisch. Een koersstijging van 10 procent voor een groot concern als Microsoft is enorm. De aandeelhouders profiteren en Ballmer is er daar een van.

Ballmer verdiende al 2,9 miljard deze maand
Beleggers zijn vaak een beetje huiverig voor de maand oktober, omdat de beurskrachs van 1929 en 1987 toen waren, maar voor Ballmer is het een werkelijk prima maand. De hele maand gaat de koers van Microsoft al goed en Ballmer heeft met zijn aandelenpakket al een kleine 2,9 miljard dollar verdiend, op papier. Het totale pakket Microsoft dat Ballmer nu heeft is 17,6 miljard dollar waard.

Ook de huidige topman van Microsoft, Satya Nadella, heeft geen slechte dag. Hij heeft 1,3 miljoen aandelen, die werden 6,5 miljoen meer waard.

Gates vandaag 1 miljard rijker
Oprichter en oud-topman Bill Gates heeft 222 miljoen aandelen, daarmee verdiende Gates meer dan 1 miljard dollar.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van