Economie

Voorbeurs: ABN naar de beurs, Delta Lloyd en China hebben het moeilijk

10 november 2015 08:49

In RTL Z Voorbeurs hoort u iedere morgen de nieuwsfeiten die u moet weten voordat de handelsdag begint. Vandaag spreken Hans de Geus en Emile Cardon met Roland Koopman onder andere over de beursgang van ABN Amro.

20 novemer: B-day
Dat wil zeggen: beursgangdag! ABN Amro heeft dan eindelijk een datum, en het begint duidelijk te worden wat de beursgang gaat opleveren. Waarschijnlijk komt de waarde van het totale bedrijf uit op zo'n 17 miljard euro, dat is niet echt een verrassing volgens De Geus. Het zal een beetje een saai aandeel worden waarschijnlijk, maar volgens de beurscommentator moet iedereen die in de financiële sector belegt het aandeel wel hebben.

Goed moment?
Of het een goed moment is voor een beursgang is volgens de analisten nooit met zekerheid te zeggen. Volgens Cardon is een stabiele, niet al te volatiele markt in ieder geval gunstig. Of het beter was geweest om in de zomer de bank naar beurs te brengen? Daar valt eigenlijk geen zinnig woord over te zeggen.

Problemen voor Delta Lloyd
Dan een andere Nederlandse financiële instelling: Delta Lloyd. Bij de verzekeraar gaat het niet al te best. Het bedrijf heeft moeite met het aantrekken van kapitaal en de solvabiliteit is weer gedaald. Het is afwachten wat het aandeel doet bij de opening van de beurzen.

En verder....
... waren er weer slechte cijfers uit China over de economie en buigt de ECB zich over de depositorente. Bekijk het allemaal in RTL Z Voorbeurs.

 

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van