Economie

Brexit voor Thuisbezorgd: Britse tak verkocht aan concurrent

17 augustus 2016 11:38 Aangepast: 05 maart 2018 00:55
Beeld © ANP (Archieffoto)

Thuisbezorgd gooit de handdoek in de ring in Groot-Brittanië. Het bedrijf heeft de Britse tak Takeaway.com verkocht aan grote concurrent Just Eat. "We zitten lang genoeg in deze business om te weten wanneer je beter je verlies kunt nemen", legt oprichter Jitse Groen uit aan RTL Z.

"Wij zijn heel groot in de Benelux, Duitsland, Polen en Oostenrijk maar in Groot-Brittannië was onze achterstand op de lokale concurrentie te groot, daarom hebben wij onze activiteiten daar gestaakt", licht hij het besluit toe.

Volgens hem komt 90 procent van de omzet van het gelijknamige moederbedrijf uit deze vijf landen en was het marktaandeel van Takeaway in het Verenigd Koninkrijk erg klein.  

Wie de Engelstalige site van Takeaway.com bezoekt, krijgt de mededeling dat de bezorgservice van eten 'niet langer beschikbaar is in het Verenigd Koninkrijk'. Klanten in andere landen waar Thuisbezorgd actief is, wordt verzocht het via een andere website te proberen. Britse klanten worden voor hun afhaalmaaltijd doorverwezen naar Just Eat

'Bescheiden bedrag'

Hoeveel Just Eat heeft betaald wil Groen niet zeggen, maar het is 'een heel bescheiden bedrag'. "We hebben eerst besloten om te stoppen en daarna pas gekeken wie geïnteresseerd is in onder meer onze contracten met restaurants. Just Eat bood het meest", verklaart Groen de keuze om de resterende activiteiten aan de concurrent te verkopen. 

Onlangs verkocht Just Eat haar activiteiten in de Benelux voor 22,5 miljoen euro aan Thuisbezorgd, waardoor het bedrijf van oprichter Jitse Groen haar positie als grootste maaltijdbezorger in Nederland en België verder verstevigde. Just Eat was de nummer twee in de Benelux. Door de overname verwacht het bedrijf per maand 2 miljoen bestellingen te verwerken. 

Meer op rtlz.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`