Ga naar de inhoud
Economie

'Aanslagen Parijs schuld van Snowden'

Edward Snowden tijdens een interview met de Zweedse krant Dagens Nyheter, in Moskou. Beeld © AFP

De aanslagen in Parijs zijn een direct gevolg van Snowden's onthullingen over spionage-activiteiten van inlichtingendiensten, vinden enkele rechtse tv-presentatoren in de Verenigde Staten.

Want door Snowdens onthullingen en de daaropvolgende discussie over wat veiligheidsdiensten wél en niet mogen, zijn terroristen gebruik gaan maken van encryptietechnieken die moeilijker te kraken zijn. Het verijdelen van terreurplannen wordt daardoor ook lastiger, is de kritiek van enkele presentatoren van het rechtse tv-station Fox News, schrijft de Daily Dot. 

Zo vraagt de ene presentator, Greg Gutfield, zich af of er nog een hoofdstuk aan de film over Snowden wordt toegevoegd, als blijkt dat Snowdens onthullingen hebben geleid tot het gebruik van codes die niet te kraken zijn door de NSA bij het voorbereiden van de aanslagen in Parijs. 

Een andere presentator, Dana Perino, scheldt Snowden simpelweg uit. Perino was ooit woordvoerder van president George W. Bush. 

De beschuldigingen aan Snowdens adres zorgen ook weer voor een tegenreactie, vooral omdat er nog maar weinig bekend is over de daders en hun werkwijze.

Meer op rtlnieuws.nl: