Ga naar de inhoud
Economie

Een scooter waar je mee kunt appen

Een volledig elektrische scooter waarmee je op één accu 150 kilometer kunt rijden én waarmee je kunt whatsappen. In Delft zijn de hard bezig met het bouwen van de 'Appscooter', volgens de makers een kruising tussen Tesla en een iPhone.

De scooter van startup Bolt Mobilityheeft een actieradius van 150 kilometer en gaat van 0 tot 45 kilometer in 3,9 seconden. Door een ingebouwde 4G en Wifi-module staat de Appscooter altijd in verbinding met je telefoon. Op een app kun je je brandstof checken en zien waar hij is, mocht je hem ooit kwijtraken. Via een touchscreen op het dashboard kun je zelfs apps als Google Maps en Whatsapp zijn via spraakbesturing te bedienen. 

Via het angel-investeringsplatform Leapfunder wil de startup 1.5 miljoen euro ophalen. Inmiddels is er zo'n 400.000 euro geïnvesteerd en met een verkoopcampagne zijn er 54 scooters verkocht, goed voor een bedrag van 150.000 euro. Let wel op, de investering valt buiten het toezicht van beurswaakhond Autoriteit Financiële Markten.

In Nederland rijden de eerste 'Appscooters' naar verwachting in de lente op de weg. Voor buitenlandse steden als Barcelona, Berlijn, Milaan, Parijs, Londen en Rome is de scooter in de herfst van 2016 beschikbaar. 

Thumbnail

Voor geïnteresseerden is pre-orderen al mogelijk, vanaf 2990 euro is te scooter te bestellen. Daarnaast ben je 29 euro per maand kwijt voor accukosten, service en de ingebouwde module voor 4G, wifi, NFC, bluetooth en GPS.

Bron: Bright.nl. Elke maandag om 22.30 uur Bright TV op RTL Z.

Dit is een artikel van