Economie

'Aandeel Ferrari voor waanzinnig bedrag naar de beurs'

21 oktober 2015 09:15 Aangepast: 21 oktober 2015 16:31

In RTL Z voorbeurs bespreken Roderick Veelo, Hans de Geus en Gerard Moerman de beursdag die voor ons ligt. Over Ferrari zijn de heren in ieder geval niet positief.

Maar eerst even kijken naar Azië. Groene borden in het Verre Oosten, terwijl de cijfers over de Japanse economie behoorlijk beroerd zijn. De import daalde zelfs met 11 procent, maar beleggers in Azië zijn sinds de bijzonder slechte maand augustus positief gestemd, en ook dit nieuws bracht ze niet van hun stuk. In navolging daarvan lijken ook de Europese beurzen positief te openen.

Ferrari gaat voor 52 dollar per aandeel naar de beurs volgende week. 'Een waanzinnig bedrag', zegt Hans de Geus. Dat zou namelijk betekenen dat het bedrijf gewaardeerd wordt op 27 keer de bruto winst, en dat voor een concern dat eigenlijk niet kan groeien door het exclusieve karakter. "Het lijkt mij geen beste koop."

Moerman denkt dat er sprake is van een 'fear of missing out', de angst om de boot te missen. Dat drijft de waarde van het aandeel op.

Verder komen er vandaag weer heel veel bedrijfscijfers uit de Verenigde Staten. En tot nu toe viel het allemaal bepaald niet mee. De bedrijven die tot nu toe hun cijfers bekend hebben gemaakt maakten gemiddeld 6 procent minder winst. Vandaag kijken beleggers vooral uit naar GM en Coco-Cola.

Dat en meer zie je in RTL Z Voorbeurs.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van