Geld en Werk

Ook Samsung gaat zich met auto's bezighouden

30 oktober 2015 12:10 Aangepast: 30 oktober 2015 15:37

Google en Apple richten zich al langer op de automarkt, Samsung kan natuurlijk niet achterblijven.

Google is al meer dan een decennium bezig met een zelfrijdende auto, Apple zou in het geniep hetzelfde doen en beide bedrijven hebben al besturingssystemen voor in de auto. Samsung ontbrak nog op de automarkt, maar achter de schermen zou het bedrijf al hard aan de weg timmeren.

Van alle patentaanvragen die het Zuid-Koreaanse bedrijf sinds 2010 indiende gaat tweederde over auto's, meldt Reuters. Het persbureau nam tal van Samsung-patenen onder de loep, en vond de meest uiteenlopende aanvragen. De inzichtelijke aanvragen lopen echter maar tot 2013: alles wat daarna is ingediend is nog niet openbaar gepubliceerd.

Concrete aanwijzingen dat Samsung aan een zelfrijdende auto werkt zijn er niet, wel zijn er een aantal patenten in die richting. Zo heeft het bedrijf een reeks patenten op het gebied van technologie die slaperige chauffeurs niet laat indutten, nieuwe anti-inbraaksystemen en een transparant display waar navigatie en verkeersinformatie op getoond kan worden.

Optelsommetje
Bovendien ontwikkelt Samsung veel batterijen. Het levert accu's voor elektrische auto's aan onder meer BMW, Chrysler en Volkswagen. Tel die zaken bij elkaar op en je zou denken dat Samsung zo kan doorpakken naar een eigen zelfrijdende auto. Toch zou het volgens ingewijden nog jaren kunnen duren voordat Samsung op grotere schaal auto-gerelateerde inkomsten binnenkrijgt. Overigens probeerde Samsung het al eerder op de automarkt, maar verkocht zijn autofabriek in 2000 aan Renault.

Bron: Bright.nl. Elke maandag om 22.30 uur Bright TV op RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van