Economie

Feestdagen logistieke uitdaging voor PostNL

24 november 2015 11:36 Aangepast: 24 november 2015 11:38
Beeld © ANP

Met de feestdagen in zicht wordt het eindelijk eens wat drukker voor PostNL. We doen steeds meer inkopen online en dat is een logistieke uitdaging voor de pakketbezorgers. Op piekdagen worden 1 miljoen paketten per dag bezorgd en PostNL is er klaar voor.

Om de drukte aan te kunnen is begin november een nieuw sorteercentrum geopend in Sassenheim. "We hebben ongeveer 500 extra bezorgers en 200 extra sorteerders ingezet", zegt Gerrit Mastenbroek, directeur pakketten PostNL tegen RTL Z.

Minder boeken, meer wijn
E-commerce is in de afgelopen acht jaar stevig gegroeid. Kijkend naar de trends ziet Mastenbroek het aantal boeken dat wordt bezorgd enorm dalen, terwijl wijn en elektronica flink groeien. "Maar je ziet nu ook het bestellen van boodschappen steeds populairder worden", aldus de pakketdirecteur.

De kerst is nog steeds de drukste tijd voor het bezorgen van pakketten, maar sinterklaas is bezig met een behoorlijke inhaalrace, zegt Mastenbroek:  "Enkele jaren geleden was de kerst een enorme piek en sinterklaas zeg maar een heuvel. Nu zie je dat er twee piekmomenten zijn."

Bekijk hieronder onze reportage bij de pakketbezorger. 

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore