Economie

'FIOD gaat onderzoek doen naar ex-top Imtech'

03 oktober 2015 12:18 Aangepast: 03 oktober 2015 13:29

De FIOD onderzoekt of de voormalige top van Imtech vervolgd moet worden voor het begaan van strafbare feiten. Het OM bevestigt dat de zaak de interesse heeft van justitie.

Dat meldt de Telegraaf vanochtend op basis van ingewijden. De opsporingsdivisie van de belastingdienst zou haar pijlen richten op oud-toezichthouders en bestuurders.

Op dit moment loopt er nog geen formeel strafrechtelijk onderzoek.

Topmannen in het vizier
Volgens de krant worden alle toezichthouders en bestuurders van de afgelopen tien jaar doorgelicht, maar vooral oud-topman René van der Bruggen, financiële man Boudewijn Gerner en president-commissaris Rudy van der Meer hebben de aandacht van de FIOD.

Rechercheurs zouden het onderzoek zo stilletjes mogelijk willen doen, uit angst dat betrokkenen anders bewijsmateriaal gaan vernietigen.

Duitsland
Imtech ging in augustus failliet nadat er een groot boekhoudschandaal aan het licht kwam in Duitsland en Polen. Nadat eerst de Duitse dochteronderneming failliet was verklaard moest ook de Nederlandse holding eraan geloven. De Duitse bestuurders van weleer moeten in ieder geval straf vrezen. Zij worden verdacht van boekhoudfraude, omkoping en illegale prijsafspraken.

 

`