Economie

Investeerder in start-ups Noro failliet

26 oktober 2015 15:18 Aangepast: 28 oktober 2015 14:31
Beeld © Getty

Investeringsmaatschappij Noro Venture Capital is bankroet. Het bedrijf investeerde vooral in start-ups in de tech-sector.

Noro Venture Capital werd in 2011 opgericht door investeerders Norbert van Druten en Rob van Eck. Volgens de eigen website stak de investeringsmaatschappij onder meer geld in dataverwerker Owlin, uitgever Pastbook en incubator Rockstart.

Zo ontving Owlin, dat financiële data voor beleggers filtert, eind 2012 een startkapitaal van 200.000 euro van Noro. Het kwart miljoen dat Pastbook kon bijschrijven, kwam deels van de investeerder uit Blaricum.

Liquiditeitsproblemen
Naar nu blijkt, gingen niet alle investeringen van Noro probleemloos. Zo ging kennisdeler IdeeDock eind 2013 op de fles, omdat slechts de helft van het toegezegde kapitaal binnenkwam. Volgens het curatorenverslag kon Noro de beloofde ton niet betalen als gevolg van liquiditeitsproblemen. "Het resultaat was dat IdeeDock direct in acute cashflowproblemen kwam, niet aan haar verplichtingen kon voldoen, en vervolgens uitstel van betaling aanvroeg", schreef de curator van de startup.

Uit het register van Faillissementsdossier.nl blijkt dat Noro nu zelf failliet is. Curator Ragnild Meulenberg kan nog niets zeggen over de oorzaken van het bankroet. Ook is nog niets bekend over de gevolgen voor de kapitaalverschaffers en de bedrijven waarin is geïnvesteerd. "Het faillissement is dinsdag pas uitgesproken. Ik ben nog in afwachting van informatie van de bestuurders." Noro en oprichters Van Druten en Van Eck waren onbereikbaar voor commentaar.

Fentener van Vlissingen
Noro Venture Capital moet niet worden verward met vermogensbeheerder Noro van John Fentener van Vlissingen, die begin jaren negentig in opspraak raakte door tegenvallende resultaten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore