Economie

Economie van Overmorgen: alle verhalen op een rij

20 april 2015 15:00 Aangepast: 21 mei 2015 16:08
Protest bij een persconferentie van ECB-president Mario Draghi in Frankfurt, 15 april. Beeld © AFP

In hun serie Economie van Overmorgen werpen Hella Hueck, verslaggever economie bij RTL, en Robert Went, econoom bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid, een blik op de economie van de toekomst. Hier staan de vier delen op een rij.

De reeks verscheen op de website van RTL Nieuws en RTL Z. Op 26 maart volgde een drukbezocht slotdebat in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam. Liliane Ploumen, minister voor buitenlandse handel en samenwerking, ging daar met de auteurs in op de 'nieuwe spelregels voor de wereldeconomie' die Hueck en Went in hun serie aan de orde stelden.


Thumbnail

 

  • 'Wij en de robots (in die volgorde)', het tweede deel, gaat in op de veranderingen die werk én arbeidsmarkt zullen doormaken door de automatisering. Hoe moeten wij, simpele loonslaven, ons daartegen verweren? Of is dat helemaal niet nodig en kunnen we rustig achteroverleunen?


Thumbnail

 

  • 'Wij eisen geluk!' is deel 3, waarin Hueck en Went dieper ingaan op de cijfers die maatgevend zijn voor het bruto binnenlands product (bbp). Waarom wordt daarin eigenlijk geen rekening gehouden met ons welzijn en geluk? In het Verenigd Koninkrijk laten ze zien hoe het ook anders kan.


Thumbnail

 

  • Het slotdeel, 'Hoeveel globalisering verdraagt de mens?', geeft een kijkje achter de schermen van het fel bekritiseerde vrijhandelsverdrag dat de Verenigde Staten en de Europese Unie willen afsluiten: TTIP. Wegen de voordelen écht op tegen de nadelen? Hueck en Went laten weten waarom je daaraan mag twijfelen.


Thumbnail

RTL Nieuws / RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore