Economie

Nooit meer je sleutels kwijt door Wistiki

01 september 2015 22:10 Aangepast: 04 september 2015 19:28

Iedereen heeft er weleens last van, sommige mensen heel vaak: je bent je sleutels, je portemonnee of je toegangspasje voor werk weer eens kwijt. De Franse startup Wistiki kan daar voorgoed een eind aan maken.

Wistiki bestaat uit een app die je kan koppelen aan maximaal tien geavanceerde plakkers (Wistiki's). De Wistiki's plak je eenvoudig op (of knoop je aan) een voorwerp dat je vaak kwijtraakt. Vervolgens kun je via de smartphone-app de stickers geluid laten maken. Zo kun je eindelijk je sleutels 'bellen'.

En het werkt ook andersom. Ben je je telefoon kwijt, maar heb je een Wistiki bij de hand? Druk op het apparaatje en je telefoon gaat over.

Geavanceerde mogelijkheden
De nieuwe gadget voor slordige mensen biedt nog een aantal geavanceerdere mogelijkheden. Zo kun je via de app opvragen wanneer je voor het laatst in de buurt bent geweest van je verloren voorwerp door middel van GPS-locatie. Ook kun je de 'virtuele riem' gebruiken (je krijgt een bericht als je te ver van je Wistiki weg loopt) en je kan je aansluiten bij de community die je kan helpen met zoeken.

Dat laatste klinkt wellicht griezelig, zo werkt het: De 'passieve community' (andere mensen met de app) helpen je doordat hun smartphones contact maken met jouw Wistiki, als ze er toevallig bij in de buurt zijn. Op je eigen app kun je dan zien waar jouw Wistiki voor het laatst is gespot. De toevallige passant krijgt zelf niet te zien dat jouw verloren voorwerp in zijn of haar buurt is.

De actieve community gaat nog een stapje verder. Als iemand jouw voorwerp met Wistiki daarop heeft gevonden, kan diegene via de app contact met je opnemen. Volgens het bedrijf is alle communicatie anoniem.

Binnenkort te koop
Wistiki is naar verwachting binnenkort in Nederlandse winkels te koop. De gadget moet 24,90 euro gaan kosten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`