Bestaan er nog banken in 2020?

Adyen wint Fintech Awards

20 april 2015 19:59 Aangepast: 06 september 2015 16:11

Van de 50 meest innovatieve financiële startups in Nederland, is paymentservice-bedrijf Adyen het meest veelbelovend. Dat heeft een jury van 40 experts geoordeeld tijden de Fintech Awards in Amsterdam.

Adyen, opgericht in 2006, haalde onlangs 250 miljoen dollar aan investeringen op. Echt een jonkie is het bedrijf dus niet meer. Pieter van der Does, CEO en oprichter van Adyen, ziet zijn bedrijf toch nog wel als startup. “Als je kijkt naar de groei, we verdubbelen nog elk jaar, dan zijn we nog wel een startup. Onze cultuur is er ook een van een jong bedrijf: we zijn heel flexibel en kunnen heel snel problemen oplossen. Maar qua omzet zijn we natuurlijk wel al volwassen.”

Het betalingsverkeer ziet hij in rap tempo veranderen en banken delven vaak het onderspit, ziet de CEO. “Er wordt geschroefd aan de fundamenten van de bank. Waar begint straks de klantrelatie? In ons werkgebied, betalingsverkeer, zie je dat veranderen. Vroeger kwam in elke handeling de bank terug, nu is dat niet meer zo. ​”

ZIE OOK: Adyen slaat handen ineen met bitcoinbedrijf BitPay

​ZIE OOK: Adyen haalt 250 miljoen dollar op

Andere winnaars van de Fintech Awards zijn: Symbid (categorie: SME finance), Bitonic (categorie: bitcoin), Sparkholder (categorie: Intelligence & Analytics), Bux (Personal Finance), AcceptEmail (Payments) en Five degrees (banking IT).

RTL Z, Frederieke Hegger
`