Economie

Pensioenreus eist minder CO2-uitstoot van vastgoedfondsen

23 oktober 2015 07:27 Aangepast: 31 oktober 2015 16:50
Beeld © ANP

Pensioenuitvoerder PGGM eist van de vastgoedbedrijven waar het in investeert dat die de CO2-uitstoot van hun hele portefeuille binnen vijf jaar halveren. PGGM is na pensioenfonds ABP de tweede pensioenreus die in korte tijd duurzaamheid tot belangrijk doel van zijn beleggingsbeleid maakt.

Komen de vastgoedbedrijven niet aan de eisen van PGGM tegemoet, dan dreigt PGGM met het terugtrekken van zijn investeringen. Dat bevestigt een woordvoerder van PGGM aan RTL Z na berichtgeving in Het Financieele Dagblad. PGGM heeft wereldwijd zo'n 20 miljard euro in beursgenoteerde en private vastgoedfondsen geïnvesteerd en is een van de invloedrijkste vastgoedbeleggers van Europa.

PGGM beheert onder meer de pensioenen van Pensioenfonds Zorg en Welzijn, waar 2,6 miljoen Nederlanders bij zijn aangesloten. PGGM investeert onder meer in de Nederlandse vastgoedfondsen Unibail Rodamco en Amvest. 

Ambtenarenpensioenfonds ABP kondigde vorige week al aan te kiezen voor een duurzamer beleggingsbeleid. Het fonds wil dat bedrijven waar het in belegt in 2020 hun CO2-uitstoot met 25 procent hebben verminderd. Ook wil ABP haar beleggingen in 'het oplossen van maatschappelijke problemen' in 2020 verdubbelen tot 58 miljard euro. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van