Economie

Albert Heijn opent eerste zelfscanwinkel

06 oktober 2015 09:33 Aangepast: 06 oktober 2015 13:25
Er werken net zoveel medewerkers als in een vergelijkbare winkel met kassa's. Beeld © anp

Caissières kunnen maar beter stevige schoenen aantrekken, want er wordt niet meer van ze verwacht dat ze de hele dag op hun stoel blijven zitten. Tenminste: dat is het geval in de eerste volledige zelfscan- en pinsupermarkt van Albert Heijn in Amsterdam.

De winkel aan de Weteringschans legt vooral de focus op service. Er werken net zoveel medewerkers als in een vergelijkbare winkel met kassa's. Het personeel heeft alleen een andere rol, bijvoorbeeld klanten verwelkomen, vragen beantwoorden, helpen bij het zelfscannen en de benodigde controles uitvoeren.

Klanten konden al langer gebruikmaken van zelfscankassa's in verschillende supermarkt. Daarbij is het mogelijk om zelf met een scanapparaat door de winkel te lopen, maar ook om producten zelf te scannen bij een 'scan&go'-kassa.

Eerdere experimenten
Albert Heijn pionierde al in de jaren '90 met zelfscannen. In zeven Albert Heijn to go winkels wordt zelfs al volledig met scan&go gewerkt. De komende periode wil Albert Heijn onderzoeken hoe het klanten bevalt om in een supermarkt gebruik te maken van alle verschillende zelfscan-mogelijkheden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore