Ga naar de inhoud
Economie

Volop handel in aandeel Ajax op finaledag

Ajax-directeur Edwin van der Sar komt aan in Stockholm. Beeld © EPA

De naam van Ajax is ook op de beursvloer veelvuldig te horen. In de aanloop naar de Europa League-finale wordt het aandeel van de voetbalclub een stuk vaker dan normaal verhandeld.

Op gewone dagen wordt er nauwelijks in het aandeel gehandeld, maar vandaag verwisselde het bijna vijf keer zo vaak van eigenaar als gemiddeld.

50.000 transacties

Normaal gesproken worden op een dag gemiddeld iets meer dan 11.000 aandelen Ajax verhandeld. Nu stond de teller met nog meer dan een uur handel te gaan al bijna op 50.000. Echt veel is dat overigens nog niet: aandelen van zwaargewicht Shell verruilen gemiddeld bijna 10 miljoen keer van eigenaar op een dag.

Toen Ajax ten koste van Olympique Lyon naar de finale ging, steeg de koers drie procent. De laatste tijd is de koers van Ajax sowieso aan een opmars bezig. Rond vijf uur 's middags stond het aandeel 0,7 procent in de plus.

Aandeel United

Manchester United is genoteerd aan de beurs van New York. Dat aandeel stond 0,3 procent in de plus. De koers van Manchester United is wat vlakker, mede ingegeven door de achterblijvende prestaties in de Engelse Premier League, maar speculeren op eventuele winst zou een goede optie kunnen zijn.

Lees ook: Gokkantoren zetten in op verlies van Ajax