Geld en Werk

43 miljoen euro voor schoonmaaksite Helpling

25 maart 2015 21:22 Aangepast: 06 september 2015 16:05

Helpling, een website waarmee je online een schoonmaakster kan boeken, heeft 43 miljoen euro aan investeringen opgehaald. Het geld komt van onder andere Rocket Internet, ook de investeerder achter Zalando.

Via Helpling kunnen klanten eenmalig of vaker een schoonmaakster inhuren. Dat kost 14,90 euro per uur, waarvan Helpling 20 procent houdt als kosten. Het bedrijf zit in 12 landen, waaronder Nederland, en groeit snel. Alleen al in ons land zijn er ruim 14.000 huishoudens schoongemaakt.

ZIE OOK: Wat u kunt leren van Helpling, Thuisbezorgd en Travelbird 

Het geld is nodig omdat de Duitse startup wil uitbreiden. Nu zit Helpling in zo’n 200 steden en dat moeten er veel meer worden. Ook moet je er als klant meer kunnen doen dan alleen een schoonmaker boeken. “Nu is het alleen maar schoonmaak, maar we willen dé marktplaats worden voor alle diensten aan huis”, zegt Floyd Sijmons, directeur van Helpling Nederland. “Dan kun je denken aan bijvoorbeeld babysitten, tuinieren en zelfs meubels in elkaar zetten.”

Het is overigens niet voor het eerst dat Helpling in een investeringsronde geld ophaalt. Eerder kreeg het al 13,5 miljoen euro van investeerders. In totaal heeft Helpling in ruim een jaar tijd dus 56 miljoen euro opgehaald. 

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore