Economie

Beleggers dolenthousiast over Facebook: koers +13 procent

28 januari 2016 17:15 Aangepast: 03 augustus 2017 15:23
Beeld © iStock

De prima resultaten van Facebook worden bijzonder goed ontvangen op de beurs. De koers staat zo'n 13 procent in de plus. Daarmee is de koersdaling sinds eind december ongedaan gemaakt. De koers staat bijna op het hoogste niveau ooit.

De koers van Facebook schiet omhoog. Gisteren werden in de VS na beurs de resultaten over 2015 bekend gemaakt en die waren veel beter dan gedacht.

Facebook behaalde in het vierde kwartaal een recordomzet. Dat kwam vooral doordat er meer advertenties werden verkocht via video's, mobiele apparaten en foto- en videoapp Instagram. Ooit was de vrees dat Facebook te weinig haalde uit de mobiele app, maar die vrees is ongegrond gebleken.

80 procent van omzet komt van mobiel
De omzet steeg in het vierde kwartaal tot meer dan 5,8 miljard dollar. Ongeveer 80 procent daarvan kwam van mobiele apparaten. De winst explodeerde, van 701 miljoen dollar tot 1,6 miljard dollar. Het is voor het eerst dat Facebook in een kwartaal meer dan een miljard dollar verdient.

Er zijn wereldwijd bijna 1,6 miljard Facebook-gebruikers die minstens een keer per maand actief waren. Zo'n miljard mensen logden dagelijks in bij het sociale netwerk om hun status bij te werken of die van vrienden te bekijken, voornamelijk via smartphones of tablets. 

Koers bijna terug op hoogste punt ooit
Facebook stond even ruim 14 procent in de plus. Het aandeel zakte sinds eind december 12 procent weg, maar inmiddels staat het bijna op het hoogste niveau ooit.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van