Ga naar de inhoud
Economie

Nederlanders ontwerpen spectaculair superjacht

Dit superjacht van Nederlandse ontwerpers lijkt wel een ruimteschip voor op zee.

Het meest opvallende aan het superjacht CF8 is misschien wel dat wat er niet is. De tussenverdieping. Het schip heeft een 80 meter lange romp en een dek met een zonneterras en helicopterplatform, maar daartussen zit lucht. Die lucht maakt dat er licht tot onderin het schip valt. Voor nog meer licht is een glazen cabine gemaakt met rondom uitzicht.

Spectaculair is ook dat als je in het zwembad op de benedenverdieping ligt, het waterniveau bijna gelijk is aan de zee buiten en je dus tussen de golven zwemt. En dan de kers op de taart die mogelijk wordt gemaakt door de vide in het schip: een waterval over drie lagen. 

Thumbnail

13 auto's
CF8 staat voor 'Cars & Family in 80 metres'. De eigenaar kan dan ook zijn auto's en die van de 12 gasten via de spiegel achter zo naar binnen rijden. Er kunnen ook nog 18 personeelsleden mee aan boord.

Het schip is een ontwerpvoorstel - zij noemen het brainwaves - van de Nederlandse studio Sea Level. Hoofd-ontwerper Jeroen van der Knaap legt uit: "Sea Level haalde haar inspiratie uit de showroom van Louwman Exclusive Cars. Die zit gevangen in een opmerkelijke 5 kilometer lange geluidswal (aan de A2 in Utrecht, red.) gemaakt van glazen panelen." Zo kwamen zij op een centraal volume met glazen huid om licht in de woonruimtes te brengen. 

Thumbnail
Bron: Ingeborg van Lieshout