Geld en Werk

Google leest je e-mails al en gaat ze nu ook beantwoorden

04 november 2015 10:10 Aangepast: 05 augustus 2016 16:47
Beeld © AFP

Geen tijd meer om je e-mails te beantwoorden? Daar heeft Google wat op gevonden. Zijn slimme e-mail-app Inbox gaat voortaan automatisch e-mailtjes beantwoorden. De app stelt antwoorden voor die je met één druk op de knop naar de ontvanger verstuurt.

De feature, genaamd Smart Reply, is vooralsnog alleen beschikbaar in de Engelse versie van Inbox. Smart Reply toont drie korte antwoorden waaruit de gebruiker kan kiezen. Door erop te drukken wordt de reactie verstuurd. De feature is vergelijkbaar met de snelle reacties die je kunt sms'en als je in gesprek bent.

De voorgestelde antwoorden worden automatisch gegenereerd op basis van hetgeen dat de verzender naar jou verstuurt. Google leest al met je e-mail mee om te kijken wat je interesses zijn (om op die manier meer gepersonaliseerde advertenties te tonen), maar gaat al die data nu ook gebruiken om antwoorden te voorspellen. Zie het als een soort slimme chatbot.

Thumbnail

Machine learning
Deze vorm van 'machine learning', waarbij een computer zichzelf iets aanleert, wordt bij grote techbedrijven steeds populairder. Google gebruikt machine learning onder andere om de resultaten van zijn zoekmachine te verbeteren en objecten op foto's te herkennen. De dienst Google Foto's, dat een onbeperkte back-up voor al je foto's biedt, scant bijvoorbeeld je foto's om middels machine learning objecten als auto's of eten te herkennen.

Google benadrukt dat er nooit een mens met jouw e-mails meeleest, maar dat enkel een computer je e-mails scant. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van